‹ Terug naar home

Kinderen

Cursusprogramma Kinderen 8 – 12 jaar (groep 5 t/m 8)

 

Het cursusprogramma voor seizoen 2018-2019 komt zo spoedig mogelijk online..

 

K1, K2 & K3

Jeugdtheaterschool Wonderboom hanteert drie kindergroepen: K1, K2 & K3, en in sommige gevallen een combinatie tussen K1 & K2. Vanaf groep 5 tot en met groep 8 kan je bij de kindergroepen terecht, daarna stroom je door naar J1, zie onder jongeren.

K1 is een kennismakingscursus en voor iedereen toegankelijk. In 20 lessen van 1,5 uur wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van het toneelspelen. Het gaat in deze cursus om concentratie, leren omgaan met je eigen fysiek en stem, samenspel, improvisatie en samenwerking in opdrachten. Deze cursus sluit je af met een presentatie voor ouders/verzorgers en bekenden.

K2 is onze vervolgcursus. Heb je vorig jaar al een kennismakingscursus toneel gevolgd, dan kun je doorstromen naar K2. In deze cursus komen onder andere rolopbouw en fysiek spel aan de orde. Je gaat ook zelf korte teksten maken met een groep en deze uitwerken tot een spetterende presentatie. Na 20 lessen van 1,5 uur wordt er een presentatie/korte voorstelling gegeven voor ouders/verzorgers en bekenden op een zaterdagavond met kostuums, licht en geluid!

K3 is onze kinderproductiegroep. Heb je de smaak te pakken, dan kun je na de vervolgcursus doorstromen naar de productiegroep. In deze cursus ga je meespelen in een echte theatervoorstelling voor publiek, met kleding, attributen en met theaterlicht. Af en toe krijg je een opdracht mee voor thuis en uiteraard leer je tekst. De cursus bestaat uit 22 lessen van 2 uur. Meespelen in een productie betekent dat je deel bent van een groep en dat je elke repetitie aanwezig bent.
Heb je K3 al gedaan, maar zit je nog niet in de brugklas? Dan kan je gewoon nog een keer K3 doen.

Combinatie K1/K2: in sommige gemeenten starten we met een combinatiegroep. Uiteraard is er een verschil in focus voor de beginnende kinderen (K1) en kinderen met al een jaar ervaring (K2), zoals hierboven omschreven bij hun leerjaar. Een K1/K2 groep eindigt met een presentatie op een zaterdagavond, zoals bij K2. Bij voldoende aanmeldingen wordt de groep gesplitst in een K1 en K2.

Musicalklas

Voor seizoen 2017-2018 start Jeugdtheaterschool Wonderboom samen met Muziekschool Hunsingo een musicalklas! Voor de leeftijden 10 t/m 14 jaar. Zie onder voor meer informatie en de aanmelding.

Vakanties

Wij hanteren de gewone schoolvakanties, zoals aangegeven door de overheid. Daarnaast hebben we voor de kindergroepen een Sinterkerstvakantie, wat inhoudt dat er geen les gegeven wordt vanaf 2 december. Na de kerstvakantie starten we weer. Ook kan deze periode gebruikt worden voor het inhalen van eventueel uitgevallen lessen. Hierover krijg je uiteraard bericht.