‹ Terug naar home

Jongeren

Cursusprogramma Jongeren 12 – 18 jaar (vanaf brugklas)

 

Het cursusprogramma voor seizoen 2018-2019 komt zo spoedig mogelijk online.

 

J1, J2 & J3

Ook bij de jongeren heeft Jeugdtheaterschool Wonderboom drie groepen: J1, J2 & J3. Vanaf de brugklas kan je beginnen bij de jongeren. Al onze jongerencursussen vinden plaats in de Blauwe Schuit te Winsum.

J1 is bestemd voor jongeren met of zonder toneelervaring. Je werkt in de cursus aan een stevige basis van theatervaardigheden, die het mogelijk maakt om je goed te ontwikkelen als speler. In 20 lessen van 1,5 uur wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van toneelspelen: concentratie, leren omgaan met je eigen fysiek, stem, samenspel, improvisatie en samenwerking in opdrachten. Deze cursus sluit je af met een presentatie voor ouders/verzorgers en bekenden in het voorprogramma van J3, de productiegroep. Ook als je eerder in K3 gezeten hebt, stroom je eerst door naar J1, om zodoende de basisvaardigheden weer goed te gronden.

J2 is voor de verdieping. J2 volg je twee jaren voordat je doorstroomt naar J3. Tijdens deze twee verdiepingsjaren neem je, per jaar, een bepaald onderwerp onder de loep om zodoende meer ervaring op te doen. In 20 lessen van 2 uur werk je toe naar een presentatie van je onderwerp, als voorprogramma bij J3, de productiegroep.

J3 is onze productiegroep voor de jongeren. Met twee jaar J2 onder je arm ga je, onder begeleiding van de regisseur, gezamenlijk een voorstelling maken vanuit een thema of met een bepaald onderwerp. Al je creatieve en samenwerkingstalenten worden aangesproken. Je zet al het geleerde in van de eerdere jaren, en leert je verantwoordelijkheid te nemen om gezamenlijk een prachtige voorstelling neer te zetten. Deze cursus bevat 22 lessen van 2 uur, waarvan een deel ook op repetitiedagen in het weekend ingezet wordt. Meespelen in een productie betekent dat je deel bent van een groep en dat je elke repetitie aanwezig bent.
Heb je J3 al gevolgd, maar ben je nog niet klaar met theater? Dan mag je gewoon nog een keer J3 doen.

Musicalklas

Voor seizoen 2017-2018 start Jeugdtheaterschool Wonderboom samen met Muziekschool Hunsingo een musicalklas! Voor de leeftijden 10 t/m 14 jaar. Zie onder voor meer informatie en de aanmelding.

Vakanties

Wij hanteren de gewone schoolvakanties, zoals aangegeven door de overheid.